ML Steel

Minimalistische esthethiek, hoogwaardige thermische isolatie en comfort. Dit zijn drie uitgangspunten die voor de gehele ML (MaxLight) serie gelden. Het ML STEEL profiel is daarbij ook ontworpen vanuit de klassieke staal look ofwel steellook. Met het typerende driehoekige stopverf detail als uitgangspunt.  Dus aluminium met de uitstraling van staal. Daardoor het beste uit beide werelden in één systeem. Ultraslank steellook met een minimale profiel aanzichtsbreedte van slechts 35mm  (kader) en 50mm  (roedes). Speciaal ontworpen voor gebruik van driedubbele beglazing, waardoor het nog beter isoleert. Bovendien zorgt dit ook nog eens voor extra stevigheid.  Het uitgebreide systeem biedt de ultieme ontwerpvrijheid. De mogelijkheden zijn dus eindeloos. Vanwege haar flexibiliteit wordt dit profiel gebruikt in zowel nieuwbouw als ter vervanging van stalen ramen

 

De stalen kozijnen die begin van 20ste eeuw ontwikkeld werden leidde tot een verandering in de architectuur. De slanke profielen zorgde destijds voor een verfijning en scherpe belijningen in gevelopeningen. Vele bekende architecten pasten ze dan ook toe. Dit zorgde ervoor dat deze profielen zeker in de jaren 20 en 30 beeldbepalend werden. Bij fabrieken, kerken, villa’s en grotere woningbouwprojecten werden ze op grote schaal toegepast.Het stoeltjesprofiel met stopverf is waarschijnlijk het bekendste van de profielen uit die tijd.

ML Steel is geïnspireerd op de uitstraling van dit profiel, inclusief het driehoekige stopverf detail. Kozijnen en deuren in ML Steel lijken daarom erg op de authentieke stalen zwarte kozijnen. Vandaar ook de naam steellook. Het profiel past perfect bij de herwonnen belangstelling voor slanke zwarte kozijnen en past binnen elke stijl, van modern tot klassiek en van landelijk tot industrieel.

 

 

Door het gebruik van geëngineerd aluminium zijn onze kozijnen ultraslank. Een minimale aanzichtsbreedte van slechts 35mm van het kader en slechts 50 mm tussen glasvakken zorgt voor mooie smalle zichtlijnen. Dit zorgt voor een maximale doorlating van daglicht. Hier haalt de serie haar naam Max Light dan ook vandaan. Een maximum aan lichtinval.

 

 

 

 

Als dit nog niet slank genoeg is, bij bijvoorbeeld een kleine vlakverdeling, is het ook mogelijk om voor optische glasverdeling te kiezen. Deze zijn niet van een fysieke vlakverdeling te onderscheiden maar hebben een aanzichtsbreedte vanaf 30 mm. Een ander voordeel is dat ze beter geïsoleerd zijn omdat de ruit gewoon doorloopt

Het ML Steel profiel is ontworpen om aan de maatstaven van de huidige en toekomstige bouw te voldoen. Dit betekent onder andere dat het gebruik driedubbele beglazing tot 59mm geen enkel probleem is. Uiteraard is ook dubbelglas prima toe te passen. Het profiel heeft uitstekende thermische eigenschappen. Het gebruik van een meer-kamersysteem en hoogisolerende noryl strips als thermische onderbreking tussen de binnenste en buitenste kamers biedt optimale isolatie. U(w) waardes vanaf 0,97 W/m2K zijn mogelijk. Een groot voordeel ten opzichte van stalen kozijnen waar ongeïsoleerde profielen nog steeds vaak voorkomen.

Een ander belangrijk onderdeel van de isolatie is de luchtdichtheid van de elementen. Het gebruik van rubber pakkingen of dichtingen op wel 3 punten zorgt voor optimale afdichting. Zodat de elementen geen kieren en naden bevatten en perfect geschikt zijn voor het hedendaags luchtdicht bouwen.  

Door een grote diversiteit aan profielen en de stijfheid van de profielen zijn de mogelijkheden werkelijk eindeloos. Van een klein raam tot aan een grote glazen pui. Er bestaat tevens de mogelijkheid extra verstijving aan te brengen zonder dat de minimale aanzichtsbreedte wordt aangetast. Hierdoor zijn er zelfs grote puien mogelijk zonder af te doen aan het slanke karakter. Ze behouden de slanke zichtlijnen van 50mm. Sterker nog de aangebrachte verstijving kan de elegantie en het slanke karakter van de steellook juist versterken.   

ML Steel kan toegepast worden voor:

  • Vaste ramen.
  • Draairamen: enkel of dubbel en met kiepstand, enkel naar binnendraaiend.
  • Naar binnen- en buitendraaiende deuren, zowel enkel als dubbel.

Er wordt alleen gebruik gemaakt van de allerbeste oppervlaktebehandelingen. De elektrostatische poeder coating wordt volgens de richtlijnen van Qualicoat in alle gangbare RAL-kleuren zowel glanzend als mat gedaan. Voor de Timeless Colours en Pure series geldt zelfs het Qualicoat Seaside kwaliteitslabel. Hierop wordt 25 jaar lakgarantie gegeven en biedt extra bescherming tegen agressieve milieus (uitlaatgassen, kustgebied …). 

Voor de profielen worden gecoated ondergaan ze eerst een uitgebreide voorbehandeling genaamd etsen. Ze worden door middel van een zuur ontdaan van een zeer dunne laag metaal.  Dit om alle verontreinigingen en en vetten te verwijderen en zo een optimale hechting  en dus duurzaamheid van de coating te garanderen. 

  • Timeless Colours : tijdloze kleuren in zowel mat, glanzend als structuur met een lakgarantie van wel 25 jaar.
  • Pure: architecturale kleurentrend met pure matte en strutuur kleuren. Lakgarantie van 25 jaar.
  • Life Colours: matte structuurlakken. Lakgarantie 10 jaar.
  • Metal effects: kleurengamma dat de effecten van metaal (dat verouderd is door de tijd) reporduceert.

Het ML STEEL systeem is ontworpen voor maximale wind- en waterdichtheid volgens de strengste Europes normen. Het heeft onzichtbare afwateringskanalen die ervoor zorgen dat condens of ander vocht rechtstreeks naar buiten worden afgevoerd.

Luchtdicht tot minimaal Klasse 4 volgens NBN EN 12207 norm en bestand tegen wind tot minimaal klasse C5  volgens  NBN EN 12210 norm.  De waterdichtheid is tot minimaal klasse E1650 volgens de NBN EN 12208 norm.